Konstlinjen

Plats Göteborg

Konstlinjen ger dig en gedigen grund inom konstområdet för vidare studier. Den passar också utmärkt för dig som vill utveckla och fördjupa ditt eget intresse för konst och konstnärligt skapande.

Boka kursen nu

Folkuniversitetet är landets största anordnare av förberedande utbildningar inom estetområdet. För att komma in på en högre utbildning inom konst- eller designområdet krävs oftast flera års förberedande studier och vi är stolta över att många av våra elever har nått mycket goda resultat efter tiden hos oss. Men det är absolut inte ett krav att du skall söka vidare för att gå denna utbildning, du kan lika gärna vilja gå den för att utveckla och fördjupa ditt eget intresse för konst och konstnärligt skapande.

Målgrupp

Konstlinjen vänder sig till dig som vill skaffa dig en gedigen grund inom konstområdet. Inga särskilda förkunskaper krävs för att börja på konstlinjen men du behöver ha ett brinnande intresse. Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Efter genomgången utbildning ska du ha stärkt dina möjligheter att bli antagen på högre nivå.

Målet är att du ska hitta ditt eget uttryck och att komma igång med en självständig process och därmed möta de krav som högskola och konstliv ställer.

Innehåll

Konstlinjen omfattar varierande ateljéstudier som modellmåleri, bildkomposition och färglära både i teori och praktik.

Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch.

I skulpturen arbetar du med tredimensionell form efter skisser och teckningar som sedan överförs till olika material, till exempel lera, trä, och frigolit. Utbildningen innehåller även övningar i komposition, arbete med ljus kontra skugga samt gestaltning av rum.

Krokistudier sker i syfte att återge kroppens volym, rörelse och proportioner.

Undervisningsform

Eftersom den lärarledda undervisningen kompletteras med självstudier är det bra om du har möjlighet att arbeta självständigt utanför ordinarie lektionstid. Utbildningen omfattar 192 lärarledda studietimmar varav 60 studietimmar är med modell. Arbetet sker i form av handledda studier varvat med genomgångar.

Utbildningen kan ses som ett paket av föreläsningar och olika delkurser/delämnen. Tonvikten ligger på måleri och teckning, men deltagarna får också en ordentlig introduktion till skulptur.

Litteratur/material

Kostnader för material tillkommer. Kursledaren går igenom vad du behöver köpa eller komplettera med vid första kurstillfället. Du behöver till exempel blyertspennor och kol, skissblock, färger och penslar etc.

Kursavgiften kan delbetalas. Studiemedel utgår inte för denna utbildning. Vi tar emot anmälningar löpande.

Kursledare

Johan Engqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 16 dec 2022
To 09:00 - 16:00
Fr 09:00 - 16:00
Tillfällen
24
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
192
Kurs-ID
1135555
Pris
19900 kr