Spänningsroman, fortsättning jämn vecka

Plats Stockholm

Är du intresserad av att skriva spänningslitteratur? På fördjupningskursen går vi vidare med de idéer och projekt som deltagarna har. Under fortsättningskursen skriver du i en liten grupp om max 8 personer.

Välkommen med din ansökan!

Förkunskaper
Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att ha nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva. Vi kommer rikta in oss på spänningslitteratur, men det kan vara allt från psykologisk thriller till hårdkokt deckare eller varför inte en spökroman för barn? Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen.

Exempel på teman som tas upp under kursen:

  • Intrigarbete och handlingslinje, hur man skapar trovärdiga karaktärer, hur man skriver dialog och använder sig av konflikter för att driva historien framåt, hur man lägger ut ledtrådar och villospår, samt gestaltar historien så att den blir spännande. Under terminen jobbar vi med våra egna texter, tittar på dramaturgi, intrig, karaktärer, gestaltning, men även hur man bygger synopsis, handlingslinje, personkort och andra verktyg som kan vara bra att ha när du skriver din bok.

Kursupplägg
Till varje kurstillfälle lämnar du in mellan 1–10 sidor av ditt manus. Vi arbetar också med andra skrivövningar, som synopsis, personkort och konfliktkartor. Vi kommer också gå igenom hur det fungerar i förlagsvärlden, vad man ska tänka på när man skickar in sitt manus till ett förlag, vad som händer när man bli antagen och så vidare. Vid varje kurstillfälle ges en kortare föreläsning om det ämne vi just arbetar med. Därefter går vi tillsammans igenom din och de andra deltagarnas texter. Vad har du lyckats med? Finns det något som kan förbättras? Är det något speciellt du ska tänka på när det gäller ditt skrivande? Kursdatum: 3/9, 17/9, 1/10, 15/10, 27/10, 12/11, 26/11 och 10/12.

Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare
Rebecka Edgren Aldén har skrivit två uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden och Och blomstren dö, som båda är sålda till flera länder. Den tredje thrillern kommer senare i höst. Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör för andra böcker, samt tar uppdrag som lektör, både för förlag men också för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. 2018 och 2019 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Award.

Rebecka Edgren Aldén

Rebecka undervisar på kursen Spänningsroman.

Rebecka Edgren Aldén har skrivit två uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden och Och blomstren dö, som båda är sålda till flera länder. Den tredje thrillern kommer i sommar.

Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör för andra böcker, samt tar uppdrag som lektör, för förlag, samt för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. 2018 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Specsavers Award.

Rebecka Edgren Aldén

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2020 - 10 dec 2020
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1073167
Pris
5325 kr