Skriv bättre i jobbet

Plats Poppius

För att bli en bättre skribent och kommunikatör behövs kunskap, insikt och träning om och i skrivande. Under dessa fyra halvdagar varvar vi teori med praktiska skrivövningar. Du kommer att få återkoppling från läraren både på texter du producerar under kurstillfällena och på inlämningsuppgifter.

Boka kursen nu

Sista ansökningsdag 2023-02-23

I dag skriver allt fler i sitt arbete. Samtidigt har kampen om människors uppmärksamhet blivit intensivare än någonsin. Det innebär att den som lär sig att skriva effektiva texter har en enorm fördel.
Alla kan bli betydligt bättre på att skriva. Det som framför allt behövs är en insikt i skrivandets hantverk – och mycket övning. Båda sakerna får du rejäla doser av på kursen.
Mellan varje kurstillfälle ska du skicka in en inlämningsuppgift som utgår från något av det som tagits upp under kursen. Du kommer få respons från kursledaren både på dessa inlämningsuppgifter och på texter du producerar under kurstillfällena, vilket ger dig stora möjlighet att utvecklas som skribent.

Ur kursinnehållet:
• Konsten att anpassa skrivandet till olika målgrupper.
• Lär dig vinkla och välja bort information.
• Metoder för att strukturera enskilda meningar och längre texter så att innehållet blir logiskt, pedagogiskt och attraktivt.
• Så gör du för att skriva kort, tydligt och engagerat.
• Rubriker, ingresser och textredigering.
• Klarspråk och moderna skrivregler.

Undervisningsform
Föreläsningar varvat med praktiska skrivövningar och textanalyser. Du får övningsuppgifter att lämna in inför kommande kurstillfälle. Totalt ingår tre hemuppgifter i kursen.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som redan skriver en del i arbetet och vill utveckla hantverket. Du behöver inte ha gått andra skrivkurser tidigare. Kursdeltagarna brukar komma från såväl privata företag och enskilda firmor som organisationer och myndigheter. Många tidigare deltagare vittnar om att de har fått tillbaka skrivlusten efter att ha deltagit i just den här kursen!

Godkänd och intyg på avslutad kurs
Alla godkända kursdeltagare får ett intyg efter genomgången kurs. För att bli godkänd på kursen måste du närvara på kursen och lämna in alla uppgifter och övningsartiklar på utsatt tid. Du får inte vara frånvarande från undervisningen mer än ett kurstillfälle (tre studietimmar). Observera att det är obligatorisk närvaro på lektioner och föreläsningar. Förlorade lektioner kan inte inhämtas vid senare tillfälle.

Anmälningsvillkor

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Lena Malmsten-Bäverstam är examinerad språkkonsult i svenska från Stockholms universitet och utbildad journalist från Poppius. Hon har även en fil. kand. i arkeologi från Stockholms universitet. Lena är en erfaren utbildare och har mångårig erfarenhet av klarspråksarbete på både myndigheter och företag. Hon arbetar också som frilansande förlagsredaktör.

"Ha syftet klart för dig. Tänk efter innan du börjar skriva."

 

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 mar 2023 - 28 mar 2023
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 7 mar 2023 kl 09:00-12:00
  • tis 14 mar 2023 kl 09:00 - 12:00
  • tis 21 mar 2023 kl 09:00 - 12:00
  • tis 28 mar 2023 kl 09:00 - 12:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
101865
Pris
9500 kr