Modern dans (N)

Plats Linköping

Det här är en kurs för dig som vill prova på modern dans. Här får du utforska dynamiska och dansanta kombinationer på dansgolvet. Kursen ges av Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

I den moderna dansen utforskar vi kroppens rörelser och uttrycksmöjligheter. Vi arbetar med flöde, pendelrörelser, fall, gravitation och golvet. Du lär dig kombinationer, bygger upp styrka och utvecklar din teknik.

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet och innehåller en stor mängd olika stilar som idag ofta blandas och förändras i en ständigt pågående utveckling.

Kursupplägg

Vi träffas 10 tillfällen och gör uppehåll för skollov vecka 44.

Under kursen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, isolationer, flöden och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på upplägget och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och unga från 16 år.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor, halksockor eller barfota.

Kursledare

Annika Samuelsson

Annika har dansat sedan hon var sju år gammal. 2011 uppfyllde hon sin dröm om att ha en utbildning i dansundervisning och började samma år undervisa på Folkuniversitetets dansstudio. På dagtid arbetar Annika som pedagog på skola.

För Annika är det viktigt i dansen att bara göra och köra på, strunt i om stegen blir exakt "rätt" eller om du råkar gå åt ett annat håll än någon annan. På sina klasser jobbar hon för god kommunikation mellan sig själv och kursdeltagare. Hon vill att du som deltagare känner att du får möjlighet att utvecklas inom dansen. Det är hennes övertygelse att alla kan dansa.

Annika Samuelsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2022 - 17 nov 2022
To 19:30 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
1136733
Pris
1375 kr