BA Balett Intensiv 13-17år Int Scen Annika Höglind

Plats Stockholm

En intensivkurs för dig som verkligen gillar den fantastiska upplevelsen att dansa balett. Du utvecklar din kunskap i grundteknik, hopp, piruetter, koreografi och konstnärligt uttryck och dansanthet.

Boka kursen nu

Vi dansar två lektioner i veckan. Med utgångspunkt från din ålder och dina förkunskaper kommer du att arbeta med kroppens hållning och placering, med benens utåtvridning och armarnas klassiska positioner. Tåskola ingår för dig som uppnått de kunskaper och den styrka som krävs. Att öva intensivt betyder att det finns gott om tid för noggrannhet när det gäller detaljerna och att kroppen verkligen hinner öva in teknik och konstnärlighet så att det sitter. Vi lär oss instudering och repeterar in koreografier.

Du kan boka dig till kursen både hösttermin och vårtermin. Det finns inga audition- eller urvalsprocesser för detta utöver kursens angivna förkunskapskrav.
Lärare kan rekommendera och placera om deltagare till annan lämplig kurs och nivå under terminens första tre veckor.

Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar.Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.

På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker. Beroende på situationen med Covid-19 kan föreställningen istället resultera i en filminspelning eller annan form av uppvisning.

Förkunskaper: Intermediate - minst 1-3 års förkunskaper.
OBS! Vid köp av Dansa-kort räknas BA Balett Intensiv som två kurser.
För ungdomar 13-17 år.

Kursledare

Annika Höglind

Annika är utbildad danspedagog i klassisk balett, från Ungern och har lång erfarenhet som danslärare både i Sverige och internationellt. Hon har arbetat i länder som Ryssland, Japan och i Kina och hennes mål som danspedagog är att dela med sig till andra av sin kärlek till baletten.

Hon har tidigare undervisat deltagare i olika åldrar och på olika nivåer, både på förskolor, skolor och på privata dansskolor. Annika är även koreograf och har erfarenhet av att arbeta med professionella dansare. Hon är van vid att anpassa lektionerna utifrån deltagarnas nivå och på så sätt får många möjlighet att ta del av hennes skaparglädje i undervisningen av balettkonsten.

Annika Höglind

Recba Balettakademien

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
27 jan 2021 - 22 maj 2021
On 18:35 - 20:05
Lö 14:05 - 15:35
Tillfällen
28
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
56
Kurs-ID
1089966
Fåtal platser kvar
Pris
6200 kr