Syrianska nybörjare - A1 del 1 DISTANS LIVE

Plats Distans

Detta är en distans kurs för dig som vill lära sig syrianska. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst syrianska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i syrianska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på syrianska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på syrianska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Rafea Khalil

Rafea Khalil är lärare i grekiska och syrianska och har även studerat teologi på universitetet Kapodistriako panepistimio Athinon i Aten.

‒ Att jag blev lärare förändrade mitt liv. Det är ett fantastiskt yrke om än stressigt ibland. Jag vill gärna se mig som en humanist – medkänsla och självmedkänsla vägleder mig ofta. För det mesta är jag glad och positiv. Det finns så mycket i livet som ger glädje, litet som stort. Att få vara påhittig och kreativ är två egenskaper som jag skapar utrymme för så mycket jag bara kan, både i mitt arbete och på min fritid. Tid och kärlek vill jag ge till mina elever och mina vänner så mycket jag kan. De är de viktigaste som finns för mig.

Rafea Khalil, lärare på Folkuniversitetet i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 10 nov 2020
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1074237
Pris
1900 kr