Nederländska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i nederländska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på nederländska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst nederländska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på nederländska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har nederländska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Jessica Hertgers

─ Att ha ett andra språk är att ha en andra själ.

Mitt namn är Jessica Hertgers och jag är kursledare i Nederländska. Jag är ursprungligen utbildad till holländsk grundskollärare och har dessutom en kandidatexamen i pedagogik. Jag tycker det är väldigt roligt att dela mitt språk och min kultur med andra och därför började jag jobba hos folkuniversitetet. 

I kursen jobbar vi med olika sorters övningar. Vi läser, samtalar och skriver, samtidigt som vi lär oss mer om den Nederländska kulturen.

Som öppensinnad person är jag beredd att svara på alla frågor du har om holländska vanor och historia. Lita på mig, jag har fått de flesta frågor förut. 

På fritiden läser jag mycket på både svenska och nederländska, men även på engelska. Jag reser också ofta till Nederländerna för att fylla på mitt lager av stroopwafels, drop och andra holländska godsaker. Mer om det får du lära dig under kursen.

Jag ser fram emot att träffa dig!

Jessica Hertgers är lärare i nederländska på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 07 dec 2022
On 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139992
Pris
2350 kr