Nederländska A1 del 2

Plats Malmö

På fortsättningskursen nederländska A1 del 2 i Mamlmö lär du dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på nederländska.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst nederländska nybörjare i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i nederländska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva på nederländska om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas
Kursupplägg Undervisningen sker huvudsakligen på nederländska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti
Kursen startar vid 3 anmälningar.

Kursledare

Stella Giuseppin

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2020 - 11 nov 2020
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073790
Pris
2295 kr