Nederländska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i nederländska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst nederländska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i nederländska.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på nederländska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har nederländska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Florian van Kuijk

– I början så måste man göra språket till sitt genom att kasta sig in. Sedan finns läraren där för att handleda, och ge dig material.

Jag är Florian, och jag undervisar i Nederländska. Nån udda stund skriver jag även poesi och drama på detta språk. Jag växte upp i Nederländerna med svensk mamma och nederländsk pappa. Jag är faktiskt även holländsk, vilket inte är samma sak som att vara nederländsk. Anmäl dig till kursen om du vill veta hur det hänger ihop!

Som lärare försöker jag få folk att prata. Det låter som en öppen dörr, men det är lättare sagt än gjort - Ursäkta ordvitsen. När man talar ett språk (i mening att man inte skriver eller läser) så är man mer benägen att leka med sitt tal. Kanske talar man inte i hela meningar och punkter och säger lite fel och det får vara okej. Speciellt i början så måste man göra språket till sitt genom att kasta sig in. Sedan finns läraren där för att handleda, och ge dig material. Nyckeln är interaktion. Så klart kommer skrivna texter också in, och sånger! Nederländska lyriken och litteratur är fylld med oupptäckta diamanter.

Florian van Kuijk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2020 - 15 dec 2020
Ti 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074676
Pris
2425 kr