”Kursen via Skype har gjort stor skillnad i mitt liv.”

Senast ändrad

Zahra Hayder bodde tidigare i England men planerade för en flytt till Sverige efter sin tandläkarexamen. För att lära sig svenska redan innan flytten så valde hon att gå en kurs via Skype. Från sitt hem i London kunde hon koppla upp sig till ett digitalt klassrum och där träffa både läraren och de andra kursdeltagarna som satt utspridda på olika platser i världen. Svenskan har hon nu stor nytta av i sitt arbete som tandläkare och i sitt nya liv i Sverige.

Deltagarbild Folkuniversitetet Södertälje.

‒ Min lärare Stefania var den bästa läraren någonsin. Hon var väldigt lugn och tålmodig och om det var något vi inte kunde så hjälpte hon oss. Hon stöttade mig hela tiden och när jag gjorde misstag rättade hon mig.

‒ Jag läste svenska två gånger i veckan och man kan välja de dagar och tider som passar bäst. Första lektionen är en introduktion, då träffar man sin lärare och de andra kursdeltagarna.

Har du några tips till andra som är intresserade av att gå en kurs via Skype?
‒ Mitt bästa tips är att inte missa någon lektion, för då missar man mycket information. Ett annat tips är att göra läxorna man får direkt så att man kan fråga läraren om saker som är för svåra att förstå.

Vad var ditt mål med kursen?
‒ Målet var att lära mig att kommunicera på svenska och jag känner att jag till viss del har uppnått mitt mål. Nu kan jag bra svenska och har bra kommunikation med mina patienter och kollegor. Jag känner att kursen via Skype har gjort stor skillnad i mitt liv. Jag lärde mig svenska både snabbare och smidigare tack vare min lärare.