Sök Meny
Intervju med Saul Perez Valdes

”Att dansa är en social upplevelse.”

Saul Perez Valdes undervisar i salsa på Folkuniversitetet i Södertälje. Vi ställde tre snabba frågor till honom, om dans, glädje och varför det är så roligt att undervisa.

Hej Saul, vem är du?
─ Jag heter Saul Perez Valdes, är född på Kuba och bor sedan 2006 i Sverige. Jag är tvåbarnspappa och jobbar som danslärare, träningsspecialist och instruktör i Zumba Fitness. Genom dansen får jag kontakt med mina rötter och mitt hemland, och den ger mig glädje, styrka och förmågan att njuta av varje sekund av livet.

Vad är roligast med att undervisa?
─ Det roligaste med att undervisa är att se hur deltagarna utvecklas och förändras både som kursdeltagare och som människor. De flesta är lite blyga i början, men efter ett tag går det över, och då vågar de ta ut svängarna i dansen och börjar öppna sig och kommunicera med varandra.

Varför ska man gå din kurs?
─ Därför att man har roligt samtidigt som man lär sig dansa. Det är en social upplevelse utan dess like. Dessutom är jag rolig och skrattar och ler mycket och det behöver vi göra oftare!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners