Swedish for Asylum Seekers Distans Live

Plats Distans

This course is for those who are seeking asylum and who do not have any knowledge of Swedish. The focus is on oral communication and you will learn simple everyday Swedish online through Skype in very small groups.

Boka reservplats

You will need a laptop or Ipad or mobile phone.

The course is free of charge for those who are seeking asylum or have obtained a residence permit but still live in an asylum camp centre. In order to register you must have a LMA number, which you must provide when registering. To enrol, press the green button “boka kursen nu” and then select “Use the English booking form” to enter your personal details and your LMA number.

Den här kursen är för dig som inte har några kunskaper i svenska. Kursen är gratis och du måste ange ditt LMA-nummer vid anmälan. För att anmäla dig trycker du på den gröna knappen ”boka kursen nu” och sen väljer du ”use the English booking form” för att kunna skriva in dina personuppgifter och ditt LMA-nummer.

Kursens mål

Du får lära dig grunderna i det svenska språket. Målet är att du ska kunna göra dig förstådd och förstå andra i olika vardagssituationer, t.ex. när man hälsar på någon, handlar, ger och ber om enkla upplysningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet för att gå denna kurs.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva.
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt.
  • Du behöver studera hemma mellan träffarna.
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt.

Kurslitteratur

Du får kurslitteratur av din lärare.

More information: the course as summer break between week 31 utnil week 34.

Karin Mellbourn

”Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att såväl hitta som växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.”

Jag har en magisterexamen i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds Universitet. Det egna skrivandet rymmer både berättande prosa, poesi och essäistik.

Tidigare har jag undervisat i såväl skrivande som svenska och svenska som andraspråk för olika åldersgrupper och på olika nivåer.

Ett stort intresse för människor och en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera är en viktig drivkraft, både i skrivandet, predagogiken och vardagen.

karin Mellbourne

Kontakta Anna Jensen