Svenska C1, en kväll i veckan

Plats Uppsala

Det här är en kurs i svenska på nivå C1. Målet är att du ska kunna använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B2. Kanske har du redan studerat svenska på nivå C1. Du kan redan följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå C1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter och även vara medveten om underförstått innehåll. Du kan uttrycka dig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Du kan uttala dig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

• Muntlig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap och idiom
  • Svensk kultur

Kursmaterial

Kursmaterialet varieras från kurs till kurs för att du om du vill ska kunna läsa kursen flera gånger. Information om kursmaterial får du i kallelsen, ca en vecka innan av kursstart. eller av läraren under den första lektionen. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Studieform

Kursen består av 36 studietimmar à 45 minuter och ges en gång i veckan under tolv veckor. Notera att det kan bli uppehåll under sport- och påsklov, vecka 8 och 15. Läraren kommer att meddela er.

Anmälan

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Om du inte har svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Uppge då ditt födelsedatum samt vilket land du har medborgarskap i.Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. Ungefär en vecka innan kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Vi uppskattar om du anmäler dig senast två veckor innan kursstart. Om vi inte fått in tillräckligt många anmälningar ca en vecka innan planerad kursstart kan vi komma att ställa in kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet eller högskola i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt uppge ditt studentkortsnummer. Mejla även en bild på ditt studentkort till info.uppsala@folkuniversitetet.se Du måste också välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Olika rabatter kan inte kombineras.

Svenska C1-test

Vi erbjuder C1-testning i Uppsala ibland, annars på andra orter i Sverige. Välkomen att boka ditt testtillfälle via länken nedan!

Ruth Ljungberg

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala