Svenska B2 del 2

Plats Uppsala

Det här är den andra kursen i svenska på nivå B2. Du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst Svenska B2 del 1 eller har motsvarande kunskaper. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper!

Mål

  • Att utöka ordförrådet och öka förståelsen för nyanser i språket
  • Att kunna uttrycka sig klart i talat och skrivet språk
  • Att kunna läsa och förstå samtida texter i olika genrer

Efter kursen har du uppnått en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk.

Innehåll

  • Muntlig kommunikation - gruppdiskussioner och individuella föredrag
  • Läsning av olika texter i både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Svensk kultur
  • Ordkunskap
  • Skriftlig kommunikation

Kursmaterial
Kurslitteratur är Rivstart B2 + C1, textbok och övningsbok, Levy Scherrer och Lindemalm (2017). Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Studieform
36 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges två gånger i veckan under sex veckor.

Anmälan

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Om du inte har svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Uppge då ditt födelsedatum samt vilket land du har medborgarskap i. Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. Ungefär två veckor innan kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Vi uppskattar om du anmäler dig senast två veckor innan kursstart. Om vi inte fått in tillräckligt många anmälningar ca två veckor innan planerad kursstart kan vi komma att ställa in kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet eller en högskola i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt uppge ditt studentkortsnummer. Mejla även en bild på ditt studentkort till info.uppsala@folkuniversitetet.se Du måste också välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet med kort och sedan återbetalar vi rabatten).

Olika rabatter kan inte kombineras.

Swedex - ett bevis på dina kunskaper i svenska

Varje termin anordnar Folkuniversitetet Swedexexaminationer, som finns på nivåerna A2, B1 och B2. Swedex är en internationell examen i svenska som främmande språk, som kan tas oavsett hur du har lärt dig svenska. Läs mer via Swedexlänken nedan, och kontakta respektive testcenter om du vill göra testet.

Kursledare

Anette Salomonsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
24 mar 2020 - 05 maj 2020
Ti 17:30 - 20:00
To 17:30 - 20:00
Tillfällen
12
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
1048788
Pris
2850 kr