Svenska B2 online

Plats Lund

Svenska B2 har ett högt tempo. Du arbetar för att få ett flyt i både tal och skrift. Fokus ligger på muntlig kommunikation du tränar också på att skriva, läsa och höra. Välj mellan att delta på plats eller online.

Boka kursen nu

Om kursen

Svenska B2 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd. Under kursen jobbar du för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik.

Våra erfarna ledare har svenska som sitt modersmål. Ledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär i klassrummet. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Arbetssätt

Svenska B2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Fokus är på muntlig kommunikation men kursen innehåller också läsförståelse, hörförståelse och skrivande.

Du kan välja att delta på plats eller online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera nyhetsartiklar, faktatexter samt berättande texter
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara en ståndpunkt
  • Fördjupad grammatik

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B1+B2, är uppdaterad och aktuell och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du med kapitel 12-18. Köp dina böcker här.

När startar kursen?

Kursen startar vid minst 8 deltagare.

  • 8-11 deltagare = 14 tillfällen
  • 12-16 deltagare = 15 tillfällen

Observera, det är påsklov 8-13 mars.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
19 maj 2020 - 15 jun 2020
Må 09:00 - 12:15
Ti 09:00 - 12:15
On 09:00 - 12:15
To 09:00 - 12:15
Tillfällen
15
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
60
Kurs-ID
1049725
Pris
4595 kr