Svenska B1 del 2

Plats Lund

Svenska B1 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Du tränar på din på muntliga kommunikation och fördjupar dina grammatiska kunskaper. Du kan välja att delta på plats eller online.

Om kursen

Kursen är för dig som förstår merparten av ett samtal, men har svårigheter att förstå om du inte är insatt i ämnet. Du kan läsa och skriva enkla texter. Under kursen blir du mer självsäker i konversationer och kan prata mer spontant. Du breddar ordförrådet och känner dig bekvämare i den svenska grammatiken.

Våra erfarna ledare har svenska som sitt modersmål. Ledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär i klassrummet. Gruppen är liten, mellan 8 och 19 deltagare.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Arbetssätt

Svenska B1 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Fokus är på muntlig kommunikation men kursen innehåller också läsförståelse, hörförståelse och skrivande.

Du kan välja att delta på plats eller online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Kursinnehåll

Kursen innehåller samtal, diskussioner och texter om det vardagliga livet och om aktuella händelser. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Uppfatta huvudinformation i nyhetsartiklar och i radio- eller TV-program
  • Beskriva orsak och konsekvens
  • Kortfattat motivera åsikter i diskussioner
  • Något svårare och längre texter
  • Fördjupning i olika texttyper
  • Befästa den grundläggande grammatiken
  • Introduktion av fördjupad grammatik

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B1+B2, är uppdaterad och aktuell och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du med kapitel 7-11. Köp dina böcker här.

När startar kursen?

Kursen startar vid minst 8 deltagare.

  • 8-11 deltagare = 19 tillfällen
  • 12-19 deltagare = 20 tillfällen
Observera att kursen har uppehåll 8 april och 13 april.

Kursledare

Pia Persson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
01 apr 2020 - 15 jun 2020
Må 18:00 - 20:15
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
20
Studietimmar
60
Kurs-ID
1032537
Pris
4595 kr