Svenska B1 del 3 kväll online

Plats Göteborg

Det här är den tredje delkursen av tre på nivå B1, för dig som redan har grundläggande kunskaper i svenska.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska B1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

I den här kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.På kursen får du lära dig:

• förstå tydligt standardspråk
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Gruppstorlek

Max 16 deltagare

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 7-9, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B2 del 1" nästa gång du bokar. Hela nivå B1 består av tre delkurser om du läser på kvällskurs.

Margareta Lundgren

– Jag heter Margareta Lundgren och undervisar i svenska här på Folkuniversitetet i Göteborg.

Jag tycker att det är roligt att arbeta med språk och att träffa människor från hela världen. I lite mer än 20 år bodde jag i Brasilien och det var en fantastisk upplevelse, både vad gäller natur och kultur.

Nuförtiden åker jag helst till mitt sommarhus i Dalsland när jag har ledigt, och där promenerar jag i skogen och lyssnar på fågelkvitter om somrarna eller åker skidor på vintrarna.

Margareta Lundgren

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

21 apr 2020 - 02 jun 2020
Ti 18:00 - 20:15
To 18:00 - 20:15
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Ordinarie pris:
3650kr
Med rabatt:
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.