Svenska B1 del 2 kväll online

Plats Göteborg

Det här är den andra delkursen av tre på nivå B1, för dig som redan har grundläggande kunskaper i svenska.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska B1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete. Gör ett nivåtest online innan du bokar dig.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. Läser du på eftermiddag/kväll består nivå B1 av tre delkurser. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

I den kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.På kursen får du lära dig:

• förstå tydligt standardspråk
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 4-6 men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "Svenska B1 del 3" nästa gång du bokar. Hela B1-nivån omfattar tre delar om du läser på eftermiddag eller kvällstid.

Nils Wennerlund

Min undervisning kännetecknas av stort engagemang, kreativitet, bra gruppgemenskap och jag kompletterar ofta svenskaundervisningen med mina kunskaper i historia, samhällskunskap, "cross-culture", geografi, juridik och språk.

Nils Wennerlund heter jag och jag har arbetat som lärare i svenska på Folkuniversitetet sedan 2016. Jag är utbildad jurist, har även arbetat som lärare under 15 år på universitetet, i näringslivet, på Komvux, gymnasiet och högstadiet.

Som person är jag allmänbildad, nyfiken, teoretisk och bra på att motivera andra, samt att skapa starka grupper med en trevlig atmosfär. På min fritid umgås jag med vänner, familj, tittar på sport, eller besöker utställningar och tillbringar gärna min lediga tid på caféer med en latte och en stund i solen.

Nils Wennerlund

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

21 apr 2020 - 02 jun 2020
Ti 17:00 - 19:15
To 17:00 - 19:15
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Ordinarie pris:
3650kr
Med rabatt:
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.