Svenska B1 del 2+, online through Skype

Plats Distans

Kurser för dig som redan studerat svenska ett tag och som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare. Kurserna går två eller tre dagar i veckan.

Boka reservplats

På vår kurs studerar du två dagar i veckan under 8 veckor. Fokus ligger på muntlig kommunikation och vi ägnar mycket tid åt att träna och förstå enkel vardagssvenska. Nivån är indelad i B1 del 1, del 2 och del 2+.

Vem kan gå kursen?

Detta är en fortsättningskurs och passar dig som har läst nivå B1 del 2 eller har motsvarande förkunskaper

Mål

Målet är att du, efter B1 del 1, del 2 och del 2+, ska lära dig förstå och delta i vardagliga samtal, även telefonsamtal. I enkla diskussioner ska du kunna uttrycka din åsikt. Du får också lära dig att skriva olika typer av texter, till exempel brev, meddelande och e-post.

Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation
  • Undervisningen sker på svenska
  • Du deltar aktivt på lektionerna
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt
  • Du behöver lägga ner ett par timmars hemarbete inför varje lektion
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt

Kursupplägg

Kursen går två gånger i veckan under 8 veckor. Totalt 30 studietimmar. Räkna med några timmars hemarbete. Gruppundervisning, max 9 deltagare.

Litteratur/Material

Rivstart B1 + B2 Textbok ISBN: 9789127434233 och övningsbok ISBN: 9789127434240 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2015). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Du behöver en tvåspråkig ordbok. Kurslitteratur ingår inte i avgiften. Deltagare som studerar hos oss får 5 % rabatt då dom handlar litteraturen hos Bokus (www.bokus.com). Deltagare/elever ska när de handlar använda kampanjkoden; funi5 för att få del av rabatten.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

För att undervisningen ska fungera så problemfritt som möjligt måste ni innan kursstart ha: Skype privat version och inte Business version, (laddas ner från länken nedan), Headset om inte mikrofon är inbyggd samt webbcamera. Vi ber er kontrollera att ni använder den senaste versionen av Skype och att ni under lektionerna är ensamma i rummet. Var vänlig uppge ert Skypealias vid bokning av kursen i meddelandefältet.

Ni får 10% rabatt om ni väljer att betala för 3 kurser i förskott.

Så här säger tidigare deltagare

"Timea är en fantastisk lärare som är väldigt tålmodig med alla deltagare. Hon förklarar väldigt klart och tydligt och ger utrymme för extra frågor. Hon frågar om vi behöver repetera någonting och erbjuder bra material för detta."
"Timea och hela kursen är jättebra."

Who can take the course?

Please choose a five digit postal code when making your application even if you do not have one.

Timea Taraba

Kontakta Kundtjänst i Södertälje