Svenska B1 del 1 dagtid online

Plats Göteborg

En intensivkurs för dig som har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online

Förkunskaper

Du har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper och kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, förklara dina åsikter och argumentera för dem.

Kursinnehåll

Det här är det första kurspaketet i svenska som främmande språk på nivå B1. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Kurspaketet består av två integrerade moduler:

Modul 1: Kommunikation och funktion

  • att förstå tydligt standardspråk i tal och skrift
  • att samtala om vardagliga saker som familj, arbete och aktuella händelser
  • att berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • att ge kortfattade skäl och förklaringar till dina åsikter
  • att skriva sammanhängande texter om enklare ämnen
  • mer om Sveriges kultur, historia och samhällsliv


  • vi repeterar, fördjupar och utvecklar din kunskap i svensk grammatik
  • övar svenskt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena
Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Schema

Ingen lektion 21-22 maj pga Kristi himmelfärdshelg. Sista lektionerna är 15-16 juni.

Fortsättning

Eftrer den här kursen bokar du kursen Svenska B1 del 2 / dagtid om du vill fortsätta att läsa intensivt på förmiddagarna.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
18 maj 2020 - 16 jun 2020
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
20
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
80
Kurs-ID
1055156
Pris
6450 kr