Svenska A2 del 2 kväll online

Plats Göteborg

Det här är den andra delkursen av två på nivå A2 för dig som redan har grundläggande kunskaper i svenska.

Boka kursen nu

Until further notice and in accordance with government recommendations, Folkuniversitetet will be offering distance learning. Our distance learning will work just like our usual courses. Classes will meet at a regular time, but instead of coming to our premises, we will meet online and thereby practicing physical distancing.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A2 del 1 eller har motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig

Mål

När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

På kursen får du lära dig:

• förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv i Sverige

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 16 deltagare

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart A1+A2, text- och övningsbok.
I den här kursen läser vi kapitel 12-19 ( i synnerhet kapitel 12, 13, 17 och 19 med vissa inslag från kapitel 14, 15, 16, 18 och 20), men det kan variera lite beroende på gruppen.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Fortsättning

Om du vill fortsätta med nästa kurs efter den här, då väljer du Svenska B1 del 1 vid nästa bokning. Hela nivå A2 består av två delar om du läser på eftermiddag eller kväll.

Ann Christensen

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

20 apr 2020 - 27 maj 2020
Må 17:00 - 19:15
On 17:00 - 19:15
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Ordinarie pris:
3650kr
Med rabatt:
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.