Svenska A2 del 1 kväll sommarkurs

Plats Göteborg

En kurs för dig som har gjort Svenska A1 del 2 på en eftermiddag- eller kvällskurs.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

På kursen får du lära dig:

• förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv i Sverige

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart A1+A2, text- och övningsbok.
I denna kurs läser vi generellt kapitel 8-11, men det kan variera lite beroende på gruppen.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Fortsättning

Om du vill fortsätta med nästa kurs efter den här, då väljer du Svenska A2 del 2 vid nästa bokning. Hela nivå A2 består av totalt två delar om du läser på eftermiddag eller kväll.

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se