Svenska A1, extraintensiv

Plats Stockholm

Ta chansen att studera svenska under två intensiva och roliga veckor. På denna kurs för nybörjare håller vi högt tempo med fokus på kommunikation. Please click on "Course plan" below for information in English.

Boka kursen nu

Kursens mål

Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i enkla vardagssituationer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet.Det är en fördel om du har studerat språk tidigare, alternativt har ett germanskt språk som ligger nära svenskan.

Innehåll

På kursen lär du dig bland annat att hälsa, presentera dig, prata om dig själv (familj, fritid, studier, arbete etc.) och göra inköp. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa enkla dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du lär dig de grammtiska grunderna, till exempel ordföljd, tempus, substantiv- och adjektivböjning, pronomen och prepositioner. Klicka på länk nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 15 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter A1 bör du fortsätta på A2.

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-10 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart

Kontakta Kundtjänst i Stockholm