Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Svenska A2 del 1

Svenska A2 del 1

Det här är den första kursen i svenska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst Svenska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

  • Att börja kunna producera enkla meningar med hjälp av ett begränsat ordförråd och på så sätt börja kommunicera på mer självständig basis.
  • Att med hjäp av mall kunna producera en enklare text och t.ex. kunna växla mellan olika tempusformer
  • Att kunna uppfatta huvuddragen av långsamt talad svenska, då ämnet är känt
  • Att känna till basgrammatiken och kunna börja tillämpa denna i tal och skrift

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk.

Innehåll

  • Muntliga kommunikationsövningar
  • Mer komplex meningsuppbyggnad
  • Repetition och fördjupning av basgrammatik
  • Ordförråd och fraser: restaurangfraser, arbetsliv, umgängesfraser, turism och resor
  • Svensk kultur

Kursmaterial

Rivstart A1+A2, textbok och övningsbok, av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, Andra upplagan från 2014, Natur och Kultur, Stockholm. Kursen behandlar kapitel 11-15. Litteraturen ingår inte i kursavgiften. Ta gärna med böckerna till första lektionen.

Studieform

36 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges två gånger i veckan under sex veckor. Notera att kursen eventuellt göt uppehåll vecka 8. Läraren meddelar er.

Anmälan

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Om du inte har svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Uppge då ditt födelsedatum samt vilket land du har medborgarskap i. Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. Ungefär en vecka innan kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Vi uppskattar om du anmäler dig senast två veckor innan kursstart. Om vi inte fått in tillräckligt många anmälningar ca en vecka innan planerad kursstart kan vi komma att ställa in kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet och sedan återbetalar vi rabatten).

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet eller en högskola i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student samt ditt studentkortsnummer vid anmälan (i meddelandefältet). Mejla även en bild på ditt studentkort till info.uppsala@folkuniversitetet.se Du måste också välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort (utom om du saknar svenskt personnummer, för i så fall måste du förbetala hela beloppet och sedan återbetalar vi rabatten).

Olika rabatter kan inte kombineras.

Swedex - ett bevis på dina kunskaper i svenska

Varje termin anordnar vi Swedexexaminationer, som finns på nivåerna A2, B1 och B2. Swedex är en internationell examen i svenska som främmande språk, som kan tas oavsett hur du lärt dig svenska. Läs mer via Swedexlänken nedan, och kontakta respektive testcenter om du vill göra testet.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
17 feb 2020
Slutdatum
18 mar 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Tider
Må 17:30 - 20:00
On 17:30 - 20:00
Studietimmar
36
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1047877
Platser kvar
Ja
Pris
2 850 kr

Nyhetsbrev