Svenska A2 del 1, en gång/vecka på fredagar

Vill du bygga på dina första grunder i språket och snabbt komma igång och prata och förstå svenska? På våra kurser i svenska håller vi ett högt tempo och har kommunikation i fokus. Kursen passar för dig som inte kan eller vill studera på heltid. Nivån är indelad i del 1 och del 2. Would you like to expand your first knowledge of Swedish and get a head start in speaking and understandning the language? In our Swedish courses we work at a fast pace and focus on communication. The course is ideal for students who want to study part-time. The level is divided into two parts, Part 1 and Part 2. Please click on the link "Course plan" below for additional information in English.

Kursens mål

Målet är att du, efter A2 del 1 och 2, ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra i olika vardagssituationer.

A1 del 2 (ca 60 studietimmar) eller motsvarande förkunskaper.

Innehåll

På kursen får du bland annat prata om livet i Sverige, arbetsliv, och utbildning i både dåtid och nutid. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du bygger på de grammatiska grunderna och arbetar med bland annat ordföljd, tempus, adjektiv, adverb, pronomen och prepositioner. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 15 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter nivå A2 del 1 bör du fortsätta på A2 del 2.

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 11-15 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
11 okt 2019
Slutdatum
6 dec 2019
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
85 dagar
Fr 15:30 - 17:45
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
2 575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners