Balett 4-6 år

Plats Kristianstad

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former och i takt med barnens mognad övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Boka kursen nu

Kursen har uppehåll vecka 8, den 22 februari och vecka 15, den 11 april.

Kursinnehåll

Barnen uppmuntras att genom lekar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar med en samling i ring.
  • Man övar sig i att röra armar och ben till rytmiska fraser.
  • Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra.
  • Man går igenom rummets olika riktningar.
  • Enkla hoppsasteg och galoppsteg rakt fram och från sidan övas i ring och på diagonalen över golvet. Enkla stegkombinationer och formationer i rummet övas tillsammans med musik.
  • Rytmiska övningar ger barnen en förbättrad taktkänsla.
Vi fantiserar, hittar på och vi dansar fort, långsamt, hårt och mjukt mm. Med hjälp av musiken och hur vi kombinerar rörelser skapar vi den rätta balettkänslan.

Vi dansar till välkända toner av olika Disneyfilmer. Vi sätter ihop en liten koreografi som barnen kan träna på hemma om de önskar.

Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till barn som har fyllt 4 och upp till 6 år. OBS!
Kursen har uppehåll vecka 8, den 22 februari och vecka 15, den 11 april.

Natalia Pianetti

"Alla kan känna glädje och energi som dansen kan ge. Jag vill få deltagarna att utvecklas så mycket som möjligt. Var och en kan hitta sitt sätt att dansa och göra det till sitt eget."

Natalia är utbildad dansare och koreograf vid Universidad Nacional de Arte i Buenos Aires. Sedan flera år tillbaka är hon även instruktör i Zumba, Zumba Kids och Global Yoga.

Hon har undervisat dans i mer än 20 år, i olika dansstilar och åldersgrupper, allt från balett, jazz, nutida dans, tango, zumba och dessutom yoga.

Natalia är född i Argentina och kommer från en konstnärlig familj. Hennes mamma var hennes första danslärare och dansstudion var hennes andra hem.
Hon har gjort turnéer med olika danskompanier och har varit med i reklamfilmer, eldshower och musikvideor som dansare och koreograf.

Alla kan känna glädje och energi som dansen ger. Dansen har blivit en träningsform under den senaste tiden och det beror på att det finns många positiva fördelar som dansen erbjuder, till exempel att förbättra kondition, smidighet och styrka. När man dansar använder man hela kroppen och detta bidrar till att koordinationen förbättras, man arbetar med sin hållning och dessutom frigör man spänningar som finns i kroppen.

Natalia Pianetti

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2020 - 25 apr 2020
Lö 09:00 - 09:45
Lö 10:00 - 10:45
Tillfällen
9
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1049371
Pris
795 kr