Sök Meny
Bild på medlemmar i föreningen

MÄN Jämtland Härjedalen

MÄN är en ideell, feministisk organisation som startade 1993 för att engagera män mot mäns våld mot kvinnor. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

Relaterad information

Våren 2018 bildades MÄN Jämtland Härjedalen, som en lokalförening under riksorganisationen MÄN för jämställdhet. Och nu börjar vi ha en grov plan för höstens aktiviteter:

10 oktober, 18-20: Prova-på samtalsgrupper för män (och den som definierar sig som man). Vi kommer att vara ett antal samtalsledare på plats, redo att leda grupper.

11 oktober, 18-21: Miniutbildning till samtalsledare. Kanske gav kvällen innan blodad tand, och du vill ta ett steg till?

Preliminärt 10-11 november: Medlemsutbildning, som också kommer att vara öppen för icke-medlemmar.

Vi kommer att hålla till i hus Q på Campus, Akademigatan 1.

Vi kommer också att starta en samtalsgrupp med ca. fem träffar under hösten (troligen med start mitten av oktober) med stöd av Folkuniversitetet. Även dessa kommer att hållas i hus Q, och mer information kommer så småningom. Samtalsgruppen kommer att ligga ute på Folkuniversitetets hemsida.

Vi planerar även att starta en ”öppen” samtalsgrupp för män, som kommer att hållas två gånger i månaden (t.ex. alla måndagar, jämna veckor). Också här ber vi att få återkomma med mer information.

Till sist vill jag tipsa om ett arrangemang i Länsstyrelsens regi (där vi är med på ett hörn): Seminarium om jämställt föräldraskap, 17/10 9:00-16:00. Via Länsstyrelsen i Jämtland kan du läsa mer och anmäla dig.

Det är mycket spännande som händer under hösten, och jag hoppas du har lust och möjlighet att delta!

För mer information: gunnar@talaretorik.se

Eller info.ostersund@folkuniversitetet.se, 063−10 60 60

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila