Processoperatör inom livsmedelsproduktion

Helsingborg

Som processoperatör inom livsmedelsproduktion kan du arbeta med en mängd olika uppgifter. Vår utbildning är 26 veckor, inklusive 6 veckors praktik på företag inom livsmedelsproduktion. Efter avslutad utbildning har du också ett truckkort. En utbildning som ger dig goda chanser till jobb!

Läs mer och ansök Öppnas i ett nytt fönster Läs till Processoperatör inom livsmedelsproduktion i Bjuv, Folkuniversitetet

Utbildningen bedrivs i nära samarbete med branschen.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper och färdigheter för att arbeta inom
livsmedelsproduktion. Du kommer få möjlighet att arbeta i en bransch som värdesätter hållbarhetsfrågor och klimatarbete.

Om jobbet

Efterfrågan på vegetabiliska proteiner, hållbart odlad fisk och skaldjur, samt kött och chark av hög kvalitet, driver utvecklingen och ger spännande och utmanande arbetsuppgifter, som mycket handlar om hantering av råvaror i livsmedelsproduktionen.

Ibland kan även lastning och lossning ingå i arbetet. Inom livsmedelsindustrin är produktionen till stora delar automatiserad. Det mesta av arbetet sker med hjälp av maskiner och robotar, men det finns även arbetsmoment som utförs för hand.

Utbildningen är avgiftsfri och CSN-berättigad men du får själv bekosta kurslitteraturen.

Kontaktperson på Folkuniversitetet

lisa.thoren@folkuniversitetet.se 
0730-87 48 38