Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Östersund

Spanska språket är det mest utbredda av de romanska språken och talas som modersmål av 470 miljoner människor. Vill du också kunna kommunicera på spanska?

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

• vanliga ord och enkla fraser
• berätta om dig själv
• ställa enkla frågor och förstå enkla svar
• grundläggande grammatik
• tala och skriva på spanska om enkla ämnen
• kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare heter Luisa och har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda kommer i samband med kallelsen som mailas till dig ungefär 2 veckor innan kursstart.

Har du några frågor?

info.ostersund@folkuniversitetet.se eller 063-10 60 60

Kursledare

Luisa Paredes

Tid
03 feb 2020 - 20 apr 2020
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1045487
Fåtal platser kvar
Pris
1300 kr