Djur, natur och psykisk hälsa

Plats Halmstad

Vi människor stressar mindre när vi får vara ute i naturen, vi återhämtar oss bättre och blir mer kreativa. Men unik forskning från Högskolan i Halmstad visar också hur umgänget med hästar har en positiv inverkan på människor med psykisk ohälsa.

Boka kursen nu

När Henrika Jormfeldt låter människor vandra med hästar ger det lugn och ro och stallet blir en mötesplats där deltagarna slappnar av. I den här föreläsningen får du veta mer om vilken positiv effekt som djur och natur har på oss människor och hur vi kan träna vår sociala förmåga när vi umgås med djur.

Dessutom – träffa en häst! Känn själv hur hästens stora varma kropp påverkar din upplevelse av tid och rum. Välkommen att ställa dina frågor till Henrika, eller bara att vandra en stund med en häst. Psst! för allergiker finns möjlighet att hålla behörigt avstånd.

Föreläsare

Henrika Jormfeldt är professor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden och är gratis för dig under 20 år, student eller över 65 år. Om du är student, vänligen uppge det i Meddelande-rutan vid anmälan.

Kontakta Hedvig Weibull

hedvig.weibull@folkuniversitetet.se