Mönsterdesign

Plats Stockholm

Det här är en kurs i mönsterteckning och färgsättning. Teori blandas med praktiska övningar i färg och form. Du lär dig olika tekniker för mönsterrapportering. En bra grund för vidare studier inom designeryrket.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen är upplagd så att den passar både den som siktar på att bli designer och den som vill arbeta hantverksmässigt med textiltryck. Passar också dig som är intresserad av mönsterdesign, vill rita egna mönster eller bara är nyfiken på hur tekniken går till. En analog kurs där vi skapar med papper och penna och jobbar med färg manuellt.

Mål

Du får en bra grund för vidare studier inom designeryrket. Du har möjlighet att göra arbetsprover och utveckla dina egna idéer.

Innehåll

  • Vi tittar på vad ett mönster egentligen är och hur man gör för att sätta ihop och rapportera sina egna mönster.
  • Vi går igenom mönsterdesignens historia.
  • Du får en uppgift per kurstillfälle som du arbetar med individuellt.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker dels genom gemensamma genomgångar, dels genom individuell handledning. Gruppen består av upp till 10 deltagare. Kursen har uppehåll 30 april och 21 maj.

Utvecklingsmöjligheter

På kursen kan du arbeta med arbetsprover, som du sen kan använda för att söka vidare till högre utbildningar. Du får tips på vilka företag som kan trycka upp dina mönster. Vill du trycka dina skapade mönster kan du göra det på någon av våra kurser i screentryck/textiltryck.

Christer Axelsson

Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera. Sedan 12 år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering på docka på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack. Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten.

Christer har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både vad gäller design och konstruktion.

Christer Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2020 - 11 jun 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1041783
Pris
2850 kr