Lär dig sy kläder för nybörjare

Plats Malmö

Sy dina egna kläder! Lär dig grunderna i klädsömnad och börja sy kläder efter din kunskapsnivå på denna kurs i Malmö.

Boka reservplats

Kursinnehåll

På kursen får du
  • börja sy ett eget plagg, till exempel en kjol eller en topp
  • lära dig följa och ändra mönster för bästa passform
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Som nybörjare får du hjälp med att komma igång med att sy ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Du väljer själv, eller med hjälp av läraren, vad du vill sy utefter din egna förkunskaper. Du får sen löpande individuell handledning med ditt projekt.

Eftersom detta är en kortkurs är det inte säkert att du hinner sy klart ditt plagg. Kursen ger dig alla förutsättningar för att själv kunna färdigställa ditt sömnadsprojekt.

Vid behov hålls gemensamma genomgångar av praktiska moment som kan underlätta ditt arbete under kursens gång och i framtiden. Mönsterkonstruktion ingår inte i denna kurs.

Kursupplägg

Det är max 10 personer i gruppen för att alla ska få individuell handledning. Det blir mycket praktiskt arbete, med gemensamma genomgångar och diskussioner.

Målgrupp

Kursen är främst lämpad för dig som är ganska ny på området. En stor del av undervisningen är individuellt anpassad, så kunskapsnivån kan variera inom gruppen. Du får sy kläder och arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Förkunskaper

Om du inte sytt på symaskin tidigare eller kan de grundläggande momenten inom sömnad rekommenderar vi kursen Börja sy.

Kursmaterial

Mönsterpapper ingår i kursavgiften och det finns symaskiner, strykbräda och strykjärn i lokalen. Du behöver ta med mönster, tyg och matchande tråd. Penna, papper, måttband, miniräknare, sax och sprättare kan också vara bra att ha med.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utvecklas inom sömnad kan lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion, skädderi och kortare fördjupningskurser.

Elin Berlin

Elin är designer och mönsterkonstruktör som brinner för hantverk och hållbarhet med fokus på klädsömnad och stickning.

För henne är hantverk ett redskap för att sakta ner tempot i en allt mer rusande omvärld; genom att skapa något från grunden får man större förståelse för vad som faktiskt ligger bakom färdiga produkter, vilket förhoppningsvis bidrar till att man både kan ta mer medvetna beslut i förhållande till konsumtion, men också vårda och uppskatta det man har.

Elin är utbildad mönsterkonstruktör från Tillskärarakademin Malmö och har en kandidat i design från Kungliga Danska Konstakademin, Köpenhamn.

Under sin utbildning har hon främst arbetat med koncept som undersöker hållbara lösningar, såsom design för att påverka konsumtionsbeteende och mönsterkonstruktion efter zero waste-principer. 

Elin Berlin

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 apr 2020 - 22 apr 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1047461
Pris
1345 kr