Sy din egen BH

Plats Stockholm

En kurs för dig som är nyfiken på hur man syr en BH. Du kan sätta ihop en egen BH för att själv kunna påverka och kombinera storlek, modell och färg, för att det är svårt att hitta någon som passar riktigt bra.

Boka reservplats

Målgrupp

Du behöver inga avancerade förkunskaper men en viss sömnadsvana för att gå denna kurs behöver du ha. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Att kunna utarbeta mönster som uppfyller dina önskemål om passform och modell samt att kunna kombinera det med passande material. Att lära sig tekniken att sy en BH. Du lär dig att beräkna rätt storlek, sömnadstekniken och att välja rätt material.

Material

Kostnad för material och mönster, ca 150 kr, ingår i kursavgiften. Ta med dig de sybehör du behöver, d.v.s. VIT sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband.

Undervisningsform/kursuppläg

Gruppen består av 4-8 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion och i sömnad av olika detaljer, plagg och material.

Kursledare

Verksamheten drivs av ledare med gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 mar 2020 - 15 mar 2020
Sö 09:30 - 15:30
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1041134
Pris
1650 kr