Sticka babykläder

Plats Malmö

Vill du lära dig sticka babykläder? Oavsett om du själv är föräldraledig eller vill sticka babykläder åt någon annan är denna kurs i centrala Malmö något för dig!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • lägga upp maskor och maska av
  • sticka rät- och slätstickning, resårer, mönster med räta och aviga maskor
  • göra ökningar och minskningar
  • läsa och förstå stickbeskrivningar för babykläder
  • tips och tricks för bättre resultat

På den här kursen får du bland annat baskunskaperna i stickning. Är du nybörjare börjar du med att lära dig uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Du kan sedan gå vidare och sticka något enklare som en babymössa eller filt.

Har du mer erfarenhet av att sticka får du lära dig att läsa enklare stickmönster för babykläder och kan sedan sticka en body eller kofta.

Av din kursledare får du verktyg och inspiration för att förverkliga dina stickningsprojekt.

Kursupplägg

Du arbetar mycket praktiskt under kursen, med individuell handledning, blandat med korta teoretiska genomgångar.

Gruppen består av max 12 vuxna deltagare.

Målgrupp

För dig som av olika anledningar vill gå en kurs på dagtid och som vill få en introduktion i stickning. Om du är föräldraledig går det bra att ta med din bebis till kursen. Tänk på att kursen passar bäst om din bebis är yngre än 10 månader.

Ta gärna med en leksak eller något för ditt barn att sysselsätta sig med och något mjukt för ditt barn att ligga på. Det finns utrymme för barnvagnar i klassrummet och barnstolar att låna. Utanför klassrummet finns också ett skötbord. Kursen hålls i våra ordinarie kurslokaler som inte är barnsäkrade. Du ansvarar själv för ditt barn under kursen.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med vad du har av stickor och minst ett nystan med garn som du gillar (testa att klämma på det och se hur det känns i handen). Din kursledare kommer också att ha en del material att undersöka och leka med på plats.

Tips

Det mesta du behöver för stickning kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Södra Garn och Hemslöjdens butik i Landskrona.

Luisa Carbonelli

“Det är själva görandet mer är slutprodukten som jag går igång på. Att jag genom händernas arbete lär mig mer om materialet och teknikerna än jag kan läsa mig till.”

Jag är uppväxt i Köpenhamn och har bott i Malmö sedan 2007. Utöver kurserna på Folkuniversitetet arbetar jag med egna textila uttryck. Jag har dessutom en stark förmåga att sätta igång och involvera mig i spännande projekt.

Jag har i princip alltid hållit på med textilt skapande. I många år var fokus på stickning och sömnad och under senare år mer och mer broderi. Jag är utbildad kulturhistoriker från Köpenhamns universitet och har jobbat med projekt- och processledning i olika former. Sedan 2012 ordförande i Staden Malmös Hemslöjdsförening.

Särskilt när du ska lära dig ett nytt handarbete eller utveckla ditt skapande är det avgörande att få hålla på så mycket som möjligt med “händerna i grytan”. Att du får stöd i att våga testa - och inte minst våga göra misstag. Det är själva görandet mer är slutprodukten som jag går igång på. Att jag genom händernas arbete lär mig mer om materialet och teknikerna än jag kan läsa mig till.

Luisa Carbonelli

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2020 - 05 maj 2020
Ti 13:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1047456
Pris
1295 kr