Silversmide - smycken

Plats Stockholm

Skapa dina egna smycken eller bruksföremål! Ha modet att vara kreativ med hjälp av självständigt arbete, gruppgenomgångar och personlig handledning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs om ej så anges. Eftersom personlig handledning ges utifrån dina behov så kan både nybörjare och deltagare med erfarenhet delta. Minimiålder 16 år.

Mål

Under kursen kommer du att skapa ett eller flera smycken efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kan våga prova och lära dig mera om att såga, forma, fila, slipa och polera utan att vara rädd att misslyckas. Resultatet kan bli en glänsande ring ett unikt smycke som du garanterat är ensam om. För dig som har erfarenhet så möter kursledaren dig utifrån de kunskaper du har förvärvat och vägleder dig mot nya utmaningar. Kurskompendium delas ut med grundläggande beskrivning av olika arbetsmoment.

Material

Kostnad för material tillkommer med Silver cirka 10 kr/g, Koppar och Mässing cirka 50 öre/g. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång.
Materialkostnaden varierar beroende på hur mycket eller lite du hinner göra samt hur stora eller små saker du väljer att göra. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt.

Undervisningsform/kursupplägg

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom nyfikenhet och kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt för att inspirera varandra och skapa förutsättningar för dig att lära dig mera med hjälp av kursledaren och gruppens samlade kunskap. Folkuniversitetet ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ kan påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom att komma med önskemål om fördjupning i teman.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Metallinjen eller Smyckeslinjen.

Kursledare

Kursledare är Christian Gandini som är utbildad i Sverige och Italien och har många års erfarenhet som ledare på Folkuniversitetet och ABF.

Christian Gandini

Christian Gandini är lärlingsutbildad hos silversmed Sebastian Schildt samt orafo (guldsmed) Franco Blumer i Italien via Hantverksakademin. De 5 åren utgör en stabil grund av kunskap, vilken ständigt fortsätter att utvecklas.

Christian har lärt sig värdet av en kreativ arbetsprocess med en bra balans mellan research, egna idéer, entusiasm och en kontinuerlig dialog med kursdeltagaren. Christian har gedigen kunskap om formgivning och tillverkning av smycken och bruksföremål.

Hans mål är se till att du lär dig mera om teknik och form så att du får en chans att tillverka ett ting som blir hållbart, funktionellt och behagligt.

Christian Gandini

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2020 - 03 jun 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1055027
Fåtal platser kvar
Pris
3900 kr