Silversmide - smycken och corpus, varannan lördag

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken eller andra föremål i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide!

Boka kursen nu
Kursen går varannan lördag, ojämna veckor.

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått någon eller några kurser i silversmide tidigare, så väl som den som redan har stor erfarenhet av hantverket. Minimiålder 16 år.

Mål

När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

På kursen skapar du ett eller flera smycken eller större corpusföremål efter egen design. Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-12 deltagare. .

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort eller swish direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många föremål du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Kursledare

May Ahlberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2022 - 10 dec 2022
Lö 13:45 - 16:45
Tillfällen
8
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1138247
Pris
4100 kr