Silversmide smycken

Plats Trollhättan

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller andra föremål.

Boka reservplats

Mål

Du skapar smycken efter egna idéer. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Du arbetar med alla de olika moment som ingår i arbetet med att formge i silver såsom filning, sågning, lödning och materialfördrivning.

Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, lämpligt som första projekt är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide men ändå är relativt enkelt.

Kursen tar även upp grundläggande skissteknik. Att skissa upp sin tänkta formgivning innebär att man lättare når sitt tänkta mål. Skissen fungerar också som en information till läraren som har lättare att i förväg ge tips på fallgropar eller alternativa lösningar.

Arbetssätt

Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar på sin egen nivå men med gemensamma genomgångar.

Material

Material finns att köpa på kursen. Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Referens från tidigare deltagare
Helle tog hand om oss och ledde oss igenom våra arbetet, såg vad vi behövde hjälp med och tipsade oss hur vi kunde göra. Hon är mycket kunnig och bra på att lära ut.

Kursledare

Helle Rasmussen Theliander

– Jag tycker att det är en fantastisk förmån att få undervisa och följa med deltagarna på deras resor.

Helle har kandidatexamen från HDK, Högskolan för design och konsthantverk, i Göteborg. Dessförinnan förberedande studier inom silversmide på FU, tre år skulpturutbildning vid Göteborgskonstskola samt ett år förberedande studier på KV konstskola i Göteborg.

Helle är också medlem på Not Quite och Galleri Lerverk i Göteborg. Hon har arbetat aktivt med eget företag som silversmed och smyckekonstnär sedan 2008.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 31 okt 2022
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Garvaregatan 13, 46131 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1137656
Pris
2275 kr