Drejning och keramik workshop

Plats Växjö

Välkommen att utforska ett spännande material i vår välutrustade keramikverkstad.

Boka kursen nu

Kursinnehåll


Vi kommer att gå igenom keramikens grundläggande termer som tumning, ringling, kavling och drejning. Du får lära dig hur leran skall bearbetas, och olika dekortekniker.

Kursupplägg


Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Förkunskaper


Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Material


Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att de brända godset är mycket slitstarkt. En materialkostnad på 55 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. Vi bränner föremålen efter kursens slut. Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften. Efter kursen erbjuds en glasyrkurs där du har möjlighet att glasera dina föremål.

Lokal


Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Lisa Niane Lilliequist

”Lera är verkligen ett mångsidigt material och kan imitera det mesta. Olika tekniker ger vitt skilda uttryck. Att arbeta med lera väcker skaparlust och nyfikenhet men kan också var mycket meditativt och det har gett mig ett större tålamod och lärt mig att kunna se skönheten i det operfekta.”

Lisa Niane Lilliequist är kursledare på Växjös keramikkurser. I slutet av 90-talet gick hon själv en kvällskurs i keramik och fastnade direkt för lera som material. Sedan dess har Lisa arbetat med keramik i egen verkstad parallellt med konstutbildningar, hon har haft ateljé bl.a. i Torpet Berlin och på Italienska palatset. Nu driver Lisa en designstudio ihop med illustratören Karolina Lilliequist där hon skapar egna alster samt ingår i designsamarbeten under namnet Quist och Quist.

Lisa har många års utbildning bakom sig inom konst, keramik, konsthantverk, bild och bilddidaktik. Under en sommar jobbade hon på Gabrielverken för att lära ut grunderna i drejning. Under åren har hon inte bara fördjupat sina kunskaper i drejning, utan behärskar även andra tekniker.

Går du en kurs med Lisa kommer du att upptäcka lerans mångsidighet och möjlighet. Kursen passar såväl nybörjare som den som vill fördjupa sig i materialet och olika tekniker.

Lisa Niane Lilliequist

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2020 - 13 sep 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1073724
Pris
1695 kr