Drejning och keramik workshop

Plats Växjö

Välkommen att utforska ett spännande material i vår välutrustade keramikverkstad.

Boka kursen nu

Kursinnehåll


Vi kommer att gå igenom keramikens grundläggande termer som tumning, ringling, kavling och drejning. Du får lära dig hur leran skall bearbetas, och olika dekortekniker.

Kursupplägg


Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Förkunskaper


Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Material


Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att de brända godset är mycket slitstarkt. En materialkostnad på 55 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. Vi bränner föremålen efter kursens slut. Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften. Efter kursen erbjuds en glasyrkurs där du har möjlighet att glasera dina föremål.

Lokal


Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Rebecka Franzén

”Leran är ett material med en unik och stor potential. Den har ett mångsidigt uttryckssätt och går att utforska i det oändliga. Att skapa med händerna med hjälp av leran har alltid skänkt mig stor glädje och det ska bli kul att dela med mig av den glädjen!”

Rebecka Franzén är verksam keramiker och håller till på Italienska Palatset i Växjö. Italienska palatset erbjuder verkstadsplatser till yrkesverksamma konstnärer och hantverkare av olika slag. Hon har bland annat utbildat sig på Formakademin i Lidköping som har anknytning till Rörstrand.

Rebecka jobbar dels i sin verkstad med sin egen formgivning dels frilansar hon som bland annat produktionsdrejare åt andra. Ibland undervisar hon som gästlärare på folkhögskolor och nu även på folkuniversitetet.

Rebeckas kurser introducerar dig till det mångsidiga materialet lera. Även du som känner till materialet sedan innan kommer få möjlighet att fördjupa dig på hennes kurser och workshops.

Rebecka Franzén

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2020 - 06 sep 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1073724
Pris
1695 kr