Keramik helgkurs

Plats Umeå

Vi har ett brett utbud av keramikkurser. Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Anmäl dig till en drejkurs och ta chansen att hitta en uppslukande hobby.

Boka kursen nu
Välkommen till en spännande kurs i keramik! Här kan du lära eller förkovra Dig i de keramiska teknikerna kavling, skulptur och drejning. Du får även lära dig att dekorera dina alster genom att använda engobe, underglasyr, oxider och stämplar mm.

MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

INNEHÅLL
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.
I verkstan får du lära dig att tillverka både brukskeramik och skulptur genom att kavla, dreja och skulptera
Glasering sker efter att alstren är torkade och brända en första gång

LOKAL
Vår keramikverkstad har två arbetsrum, fuktrum och ett ugnsrum med två stora ugnar. Vi har 6 drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver och ett stort utbud av glasyrer och annat material.

MATERIAL
Vi erbjuder fyra leror med olika färg och grovlek. Den lera vi använder är stengodslera av hög kvalitet. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till både skulptur och brukföremål. Glasyrförrådet är stort och alla glasyrer är godkända ur miljösynpunkt. Priset för leran är 60:-/kilo och i priset ingår engobe, glasyr och bränning

Kursledare

Eva-Karin Sandqvist

Har du frågor?

Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se

Tid
28 mar 2020 - 29 mar 2020
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 12:00
Tillfällen
3
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
22
Kurs-ID
1067820
Pris
2800 kr