Keramik-Drejning

Plats Umeå

Helgkurs i drejning för dig med eller utan förkunskaper. Välkomna!

Boka reservplats
Välkommen till en spännande kurs i keramik! Här kan du lära eller förkovra dig i tekniken drejning. Du får även lära dig att dekorera dina alster genom att använda engobe, underglasyr, oxider och stämplar mm.

MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna deltagare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

INNEHÅLL
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vi erbjuder en drej skiva till varje deltagare under helgen.

Glasering sker efter att alstren är torkade och brända en första gång, datum bestäms i gruppen.

LOKAL
Vår keramikverkstad har två stora arbetsrum, fuktrum och ett ugnsrum med två stora ugnar. Vi har 6 drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver och ett stort utbud av glasyrer och annat material.

MATERIAL
Den lera vi använder är stengodslera av hög kvalitet med goda drejnings egenskaper. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till bruksföremål. Glasyrförrådet är stort och alla glasyrer är godkända ur miljösynpunkt. Priset för leran är 70:-/kilo och i priset ingår engobe, glasyr och bränningar.

Kursledare

Eva-Karin Sandqvist

Har du frågor?

Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se

Tid
04 dec 2021 - 05 dec 2021
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 12:00
Tillfällen
3
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
22
Kurs-ID
1111505
Pris
3100 kr