Keramikkurs - intensiv

Plats Strängnäs

Välkommen på keramik kurs hos Studio Osprey på Fogdön strax utanför Strängnäs. Du arbetar utifrån din egen nivå under ledning av våra erfarna kursledare. Här finns utrymme både för att lära sig nya tekniker och få utlopp för sin kreativitet.

Boka reservplats

Kursen går lördag-söndag 9+10 mars, mellan 10.00-16.00 därefter är glasering av dina alster inplanerat till fredagen 5/4 mellan 16.00-18.15.

Är kursen fullsatt? Här kan du anmäla dig till kursen i april, Keramikkurs - intensiv - Folkuniversitetet

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

Du lär dig att skapa föremål genom att dreja, ringla, kavla, tumma och skulptera. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker samt hur man glaserar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från aktuella utställningar och från varandra.

Vid glaseringstillfället tittar vi på olika glasyrer och deras egenskaper samt glaserar dina föremål som tillverkats under kursen.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består av gemensamma genomgångar och eget praktiskt arbete under handledning av kursledaren. 

Ett glaseringstillfälle ingår några veckor efter kursens slut då du får glasera de föremål som du väljer att bränna. Då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras så förläggs tid för det efter kursens gång.

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Medtag lunch, fika ingår.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom en del av undervisningen är individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Keramikverkstaden är belägen på Osprey Farm Studio, Strängnäs. Max 8 deltagare.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Material

En materialkostnad på ca; 75 kr/kg tillkommer och betalas direkt till kursledaren under kursens gång. I materialkostnaden ingår lera, glasyrer samt bränningar.

Kursledare

Ina Mårtensson Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 mar 2024 - 5 apr 2024
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
lör 9 mar 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 10 mar 2024 kl 10:00 - 16:00
  • fre 5 apr 2024 kl 16:00 - 18:15
Plats
Fogdö Norra Vik 6, Strängnäs
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
113762
Pris
2500 kr