Keramiklinjen

Plats Stockholm

Keramiklinjen är en kreativ utbildning som löper över två terminer. Varje termin kan väljas fristående. Linjen ligger på en grundläggande nivå och kan fungera som en bas för vidare studier eller för egen utveckling.

Boka reservplats

Vi arbetar med gemensamma uppgifter där vi bland annat går igenom:

  • att dreja
  • bygga skulpturalt
  • skiss till föremål och objekt
  • materiallära
  • olika formningstekniker som tumning, ringling, kavling och modellering

Termin 2 startar i februari 2023 och vänder sig i första hand till dem som gått termin 1, men i mån av plats är den även öppen för andra deltagare som har motsvarande förkunskaper.

För vem?

För att gå termin 1 kan du vara nybörjare eller ha viss erfarenhet.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till ett brett sortiment av engober och glasyrer, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Kurstider

Undervisningen är förlagd till torsdagar 13:00-16:45 samt fredagar 09:00-15:00. Kursen gör uppehåll under höstlovet, v 44.

Anmälan

Anmälan kan du göra här via vår hemsida eller genom att ringa kundtjänst på telefon 08-789 42 00. När din anmälan är registrerad skickar vi ett inbetalningskort med anmälningsavgiften på 1.000 kr. Avgiften ska vara oss tillhanda så snart som möjligt. Observera att anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas endast om vi inte kan erbjuda plats på önskad utbildning.

Allmänna villkor

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är det enda giltiga skälet för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg. Då debiteras en avgift på 10% av utbildningskostnaden samt en kostnad för de lektioner som ägt rum innan avanmälan.

Finansiering

Kursavgiften kan kostnadsfritt delas upp på fyra delbetalningar under pågående termin. Utbildningen berättigar inte till studiemedel utan går på deltid för att möjliggöra kombination med arbete eller andra studier.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

15 % RABATT OM DU GÅR EN KURS!
Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

KURSLEDARE/LÄRARE


Karol Zarbock och Linn Sjöstedt
Våra lärare har högskoleutbildning, lång pedagogisk erfarenhet och arbetar aktivt som konstnärer vid sidan om undervisningen.

Kursledare

Karol Zarbock

Karol Zarbock är utbildad keramiker och konstnär verksam i G-studion i Gustavsberg.

I sitt konstnärskap använder han sig av ett flertal olika, keramiska, tekniker då han skapar sina installationer av mindre skulpturer. Dessa är oftast inspirerade av natur och växter, samt resor och andra kulturer.

Karols intresse för keramik började under gymnasieåren, då han gick en keramikkurs. Strax efter studenten 2004 studerade han keramik och glas, under två år, på östra Grevie folkhögskola. 2015 tog han sin kandidatexamen i keramik och glas på konstfack och har sedan dess arbetat med sin konst på halvtid.

Karol Zabrock

Linn Sjöstedt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2022 - 02 dec 2022
To 13:00 - 16:45
Fr 09:00 - 15:00
Tillfällen
24
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
144
Kurs-ID
1135143
Pris
17950 kr