Drejkurs för nybörjare, söndag i Solna

Plats Solna

Väkommen att lära dig dreja! En kurs för dig som är nyfiken och vill lära dig från grunden.

Boka reservplats

Innehåll

På drejkursen får du lära dig dreja egna föremål. Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till t ex en mugg eller en skål.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 6-8 deltagare och alla kursdeltagare har tillgång till varsin elektrisk drejskiva.

Lov

Kursen har uppehåll v.21.

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till engober och blank transparent glasyr, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Vår keramikverkstad i Solna är under våren 2019 ombyggd från befintliga lokaler för att passa just vår verksamhet. Verkstaden är utrustad med åtta elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra två keramikugnar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Åsa Wolgast

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 apr 2020 - 31 maj 2020
Sö 09:30 - 12:30
Tillfällen
6
Plats
Sundbybergsvägen 9, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1044584
Pris
2925 kr