Rakubränning-keramik

Plats Mjölby

Vill du utveckla dina kunskaper i keramik, är detta en kurs för dig! Här ser du de mest fantastiska skiftningar i glasyren. Välkommen till Folkuniveristetet i Mjölby.

Boka reservplats

Raku är en mycket gammal bränningsteknik som har sitt ursprung i 1500-talets Japan. Leran glaseras och bränns utomhus i en gasoleldad ugn. Med hjälp av en tång plockas de glödgande föremålen ut ur ugnen och läggs i en behållare med ett brännbart material. Därefter kyls föremålet snabbt. Med denna teknik kan de mest fantastiska skiftningar i glasyern uppstå.

Förkunskaper

Du behöver känna till hur du skapar en skål eller andra former i keramik, innan kursen. Fundera gärna på vad du önskar göra, så att du har en idé om detta redan till första tillfället.
OBS om Du skall dreja så behöver ha kunskaper i drejning. Kursen passar både raku-nybörjare som erfarna.

Upplägg

1:a tillfället tillverkas de saker som sedan ska rakubrännas. Du får information vad som krävs för dina alster inför bränningen.
2:a tillfället dekorerar, glaserar och bränner vi. Bränningen sker utomhus, ta därför med dig kläder som du inte är rädd om. Gruppen består av högst 5 deltagare.

Material

Stengodslera för Rakubränning och även andra verktyg du behövs finns i keramikverkstaden.
OBS, Pris 70:- kg lera inklusive bränning tillkommer och betalas till kursledaren.

Är kursen full? boka dig ändå, får vi ett antal reserver kan det hända vi sätter upp en kurs till.

Kursledare

Denni Nero har jobbat i keramik sen 1980-talet och gillar experimentera med oxider och glasyrer till sina keramiska alster.

Kursledare

Denni Nero

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
13 mar 2022 - 27 mar 2022
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Lagmansgatan 14, 59552 Mjölby
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1113683
Pris
1600 kr