Keramik

Plats Malmö

Gå en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen får du en inblick i grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat testa på drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen lär du dig:

  • lerans olika egenskaper
  • drejning
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs främst för nybörjare. Men en stor del av undervisningen är individuellt anpassad och därför kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Pris och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När platserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här.

Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till.

Kursledare

Moa Gustafsson Söndergaard

Moa Gustafsson Söndergaard har en Masterexamen i fri konst från Umeå Konsthögskola. Hon är verksam konstnär i Malmö och jobbar främst med skulptur där keramiska processer står i fokus.

Moa älskar att arbeta med händerna och pröva nya metoder och tekniker. I hennes kurser vill hon inspirera deltagare till att på ett nytt sätt forma skulptur och bruksföremål.

Moa Gustavsson Söndergaard

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
01 jul 2022 - 22 jul 2022
Fr 10:30 - 15:00
Tillfällen
4
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1115966
Pris
2595 kr