Fri skulptur i lera

Plats Lund

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Du får möjlighet att utveckla ditt formspråk i skulptur med ett konkret, avbildande eller mer abstrakt uttryck. Inspiration kan vi få genom t.ex. natur, musik, språk/poesi, dans eller arkitektur. Materialet är lera och det är fritt att använda sig av olika tekniker t.ex ringling, kavling eller andra metoder för att bygga skulpturer. Vid behov går vi igenom olika hjälpmedel för att bygga strukturer samt olika typer av armering och fyllnad som tas ut innan bränning.

Kursupplägg

Individuell handledning, gemensamma genomgångar och diskussioner. Det som skapas under de två eftermiddagar som kursen pågår kan ställas för torkning och skröjbränning. Det tar några veckor och deltagarna kommer att få besked via e-post om lämplig tid/dag/kväll för hämtning av sina verk.

Mål

Det läggs vikt vid att stödja ett fritt förhållningssätt till materialet. Ett mål är att främja frihet för såväl tanke som hand. Du har möjlighet att utveckla din färdighet i hantverket, lära dig olika tekniker samt förstå materialet och dess möjligheter. Det är vår ambition att stimulera dig i den skapande processen och få dig att anta nya utmaningar i ditt arbete med materialet.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper. En kurs för alla, både nybörjare och på avancerad nivå, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Du betalar den lera du förbrukat efter kursens slut (priset inkluderar bränning). Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Du swisha i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Utvecklingsmöjligheter

Kursen är ett bra komplement och vidareutveckling till de allmänna keramikkurserna. Kursens upplägg gör att du kan gå den flera gånger och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland även intensivkurser med specifik inriktning

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer vi att kontakta dig.

Kursledare

Anna R. Kinman

"Lera är ett fantastiskt material och varje dag fascineras jag av dess möjligheter. Jag vill gärna inspirera, entusiasmera och uppmuntra andra i deras kreativitet."

– Jag strävar efter att vara det jag själv uppskattar hos en god lärare - ett bollplank i samtal kring kreativitet och en rådgivare med gedigen kunskap och erfarenhet i det praktiska kunnandet. Någon som är trygg i ett flertal tekniker och som förstår ett klassiskt, rent formspråk och samtidigt kan förhålla sig helt öppet och oortodoxt till materialet och traditionerna.

Anna arbetar i egen keramikateljé med skulptur för utställningar och utsmyckningar av offentlig miljö och privata hem. För restauranger i Sverige, Danmark, Frankrike, Italien och Japan gör hon tallrikar i mångskiftande former.

Anna har sju års högskoleutbildning från Sverige, Italien och Danmark med ”Master of Fine Arts in Music Education” och ”Master of Arts in Music Performance”. Efter ett flertal kurser i olika keramiktekniker från bl. a. Capellagården, Cebex och Bohusläns Folkhögskola har hon byggt upp en keramikverksamhet sedan 2002.

Anna R. Kinman

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
11 dec 2021 - 12 dec 2021
Lö 13:00 - 17:00
Sö 13:00 - 17:00
Tillfällen
2
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1110560
Pris
1795 kr