Keramik grundkurs

Plats Kristianstad

Gå en keramikkurs i Kristianstad! Du lär dig dreja, kavla, ringla och skulptera. Kom och känn kreativiteten flöda! Din egen idé assisteras av kursledaren fram till ett genomförande.

Boka nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen får du kunskap om:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur drejning går till
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Gruppen består av 6-9 deltagare. Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Det blir genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå och vid behov gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som är nybörjare. Kursen kräver inga förkunskaper.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt. Glasyrerna som vi använder oss av är blyfria. I keramikverkstaden finns det kavaletter (roterbar ställning för ditt objekt) och de verktyg du behöver för skulptering.

En materialkostnad på 75 kr/kg lera tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Skisspapper och referensböcker finns i verkstaden.

Välkommen!

Kursledare

Marianne Andersson

Marianne började sin konstutbildning på 70-talet på KV:s Konstskola i Kristianstad, samma byggnad som nu Folkuniversitetet befinner sig på. Detta var startskottet på hennes konstnärliga bana.

Därefter fortsatte Marianne sin utbildning på Universitetet i Umeå där hon utbildade sig till bildlärare. Således har undervisning varit en stor del av hennes liv, liksom konsten.

Marianne är med i Kulturföreningen ArtCastle i Norra Åsum där hon även har sin atelje.
Där jobbar hon med många olika projekt såsom design av kläder och rekvisita till shower inom Art& Fashion, eget skapande inom måleri (akryl och akvarell), skulptur i papier mache´och drivved, betong, luffarslöjd mm.

Marianne har även helgkurser på ArtCastle i olika ämnen inom konsten.

Marianne Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kristianstad

info.kristianstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 nov 2023 - 19 dec 2023
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 21 nov 2023 kl 17:30-20:30
  • tis 28 nov 2023 kl 17:30 - 20:30
  • tis 5 dec 2023 kl 17:30 - 20:30
  • tis 12 dec 2023 kl 17:30 - 20:30
  • tis 19 dec 2023 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
20
Kurs-ID
402520
Pris
2295 kr