Keramik - drejning NYHET!

Plats Helsingborg

Prova på att dreja i en liten grupp. Max 4 deltagare får plats på vår kurs i drejning i Helsingborg. Skapa något unikt till dig själv eller något att ge bort.

Boka kursen nu

Inga förkunskaper behövs.

Innehåll

Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till t ex en mugg eller en skål.

Har du drejat tidigare har du möjlighet att utveckla din teknik och lära dig hur du gör mer avancerade former, som t ex en tekanna eller stora fat.
Vi går även igenom beskickning/svarvning samt glasering.

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Kostnad för lera 55 kr/kg tillkommer. Glasyr och bränning ingår i priset om du deltager i vår verksamhet under innevarande termin.

Du kan behöva hämta dina brända och glaserade saker efter kursen slut.

Ingela har arbetat med lera i 20 år.
Hon har utbildat sig på Engelholms konsthögskola på Jylland samt på
Keramiskt center i Höganäs. Sedan ca 10 år driver Ingela sin egen keramikverkstad.

Ingela Alvarsson

Kontakta Pia Grönsund