Glaspärlor/lampwork - grund

Plats Stockholm

Prova ett uråldrigt hantverk! Glaspärlor har hittats i arkeologiskt material från så tidigt som 2600 år före Kristus. Tekniken har inte ändras mycket sedan dess, men verktygen vi använder i dag är så klart annorlunda.

Boka kursen nu

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, kursen vänder sig till alla som vill göra egna pärlor med lampwork-teknik.

Mål

På kursen lär du dig grunderna i lampwork-tekniken och gör dina egna pärlor. Efter kursen kommer du att ha med dig flera vackra pärlor hem.

Innehåll

Du lär dig att göra enkla enfärgade pärlor i olika former och sedan att dekorera dem med prickar, bubblor och blommor. Vi diskuterar också brandskydd och vad du bör veta om du vill sätta igång hemma.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker både i grupp och individuellt. Gruppen består av max 7 deltagare.

Material

Vi jobbar med glasstänger i olika färger. Materialet ingår i kurspriset. Klä dig i bomullskläder.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Carina Flodin

Carina Flodin, grundade Stockholms Pärlmakeri år 2006 och har sedan dess haft ett passionerat förhållande till att skapa pärlor.

Hennes inspiration kommer från Norden, dess färg och form, natur och växtrike men även från vattnet liksom alla människor som omger oss.

Carina har fortlöpande studerat och skaffat sig en gedigen utbildning inom pärlmakeriet/lampwork. Bland annat hos Ravstedhus och Moeslund Glas i Danmark samt Facet Design i Holland.

Carina Flodin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
21 mar 2020 - 22 mar 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1043242
Pris
2350 kr