SketchUp – inredning i 3D

Plats Stockholm

I ett 3D-program kan du skapa inredningsritningar digitalt. Vi går igenom grunderna för att kunna modellera i datorn. Vi kommer även att beröra möbleringar, färgsättning och inredning av en lägenhet.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen, som är en introduktion i programmet SketchUp, ska du ha de grundläggande kunskaper som behövs för att kunna bygga upp en virtuell version av till exempel ett konto eller rum hemma.

Förkunskaper

Grundläggande datorvana, främst Mac då vi arbetar i Mac datorer.

Innehåll

Du får möjlighet att lära dig hantera ett 3D-program. Gemensamt går vi igenom de grundläggande verktygen i SketchUp. Utifrån 2D-ritningar skapar du ett rum i 3D och inreder detta. Moment som ingår:

  • Rita upp ett trovärdigt rum med grundläggande verktyg.
  • Skapa givande vyer/scener som kan exporteras och användas i en presentation.

Studiematerial och utrustning

kompendium ingår i kursavgiften. Vi arbetar med programmet SketchUp. Undervisningen består av lärarledda lektioner på Mac. Programmet skiljer sig inte nämnvärt mellan PC och Mac, vilket gör att det går bra att gå kursen även om man är van vid PC. Det är däremot bra att ha kännedom om hur en Mac fungerar. Eget USB-minne behövs.

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar samt övningar där du får prova på att modellera i SketchUp.

Kursledare

Gustav Anders Barck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 maj 2020 - 16 maj 2020
Lö 09:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1046055
Pris
3950 kr